VAKANTIEBOODSCHAP

Beste ouders en schoolgenoten,

Met open ogen droomden we in september 2020 van een mooi schooljaar.
Met een start in code geel hoopten we dat deze droom uit kon komen.
Jammer genoeg bleven we wel een beetje op onze droomhonger zitten en werd het een vreemd schooljaar. Vooraf hadden we niet kunnen vermoeden dat er een schooljaar als dit zou kunnen bestaan. Afstand houden, mondmaskers, klassen in quarantaine met afstandsonderwijs, weinig of geen uitstapjes, geen peuterspeeldagen, geen sterrenjacht of indianenfeest, onzekerheid, steeds wisselende maatregelen het was niet direct bevorderlijk voor onze gemoedsrust. Toch zijn we er geraakt, wij zijn er goed doorgekomen, samen met onze collega’s, samen met de ouders, samen met onze kinderen en jongeren. Met hart en ziel hebben we hen gegeven wat mogelijk was, met alle beperkingen die erbij kwamen.

Het vroeg veel inspanning, inzet en doorzettingsvermogen van onze mensen… het was met periodes roeien met de riemen die we hadden. En het is gelukt dankzij mijn gedreven OLV-PiusX-team. Elke leerkracht en elke medewerker wil ik langs deze weg bedanken voor hun enorme inzet in 2020-2021. Ook al vielen sommigen van ons uit door verplichte quarantaine, ziekte, ongeval of omdat het gewoon te veel was… ons team ploeterde verder, zoals het altijd doet in tijden van nood. Veerkracht is onze sterkte, die geven we ook door aan onze kinderen.

Een tweede dankjewel gaat naar onze kinderen, vooral naar onze derde graad. Ik prijs hen voor de moed waarmee ze in de klas de hele tijd hun mondmasker droegen en toch nog goed functioneerden. Een straf staaltje van levensmoed… onze zesdeklassers deden het daarenboven nog meer dan zeer oké op de interdiocesane proeven dus een dubbele pluim voor hen.

Een derde dankjewel gaat naar onze ouders,  dank om onze verzoeken rond de regels zo goed op te volgen, dank ook voor het begrip rond de afstandsoudercontacten, dank voor jullie meedenken, mee schoolmaken. Dank aan de ouderraad die ondanks de vergaderingen op afstand toch bleven gaan voor onze school. Ik denk aan: de wijnverkoop die na veel vieren en vijven kon uitgeleverd worden via een drive in,  hun hulp voor het uitvoeren van onze vierde of was het vijfde keer uitgesteld ontbijt aan huis (volgend ontbijt is trouwens op 17 oktober 2021). Maar de klap op de vuurpijl was de kinderfuif die deze keer tijdens de schooluren georganiseerd werd. Bedankt leden van de ouderraad omdat jullie groots bleven dromen ondanks het virus en er zelfs een persoonlijke verlofdag inzetten voor de kinderfuif!
Van 6 ouders neemt de ouderraad afscheid omdat de jongste zoon of dochter afzwaait in L6.  Gert, Sofie, Charlotte, Bart, Bert en Wendy bedankt voor zoveel jaren fan vanop de eerste rij.
We zullen jullie missen en het zal een uitdaging worden om jullie te vervangen. Wie zich kandidaat wil stellen om toe te treden tot onze fantastische ouderraad kan dit via mijn mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste ouders en kinderen,

Ze is er … de vakantie… geniet van het samenzijn met jullie gezin, familie en vrienden.
Geniet van de vrijheid… het terug knuffelen… de kampen.. de reizen of gewoon van het ongedwongen en met vrije keuze thuis zijn. Ik zie jullie graag terug op onze feestelijke opendeur op 28 augustus van 10 tot 12 uur op OLV (KO en LO) en PiusX. Want dan zetten we een nieuw sterk verbindend schooljaar in. Meer hierover in de nieuwsflash die eind augustus in je brievenbus valt.

Geniet van alle kleine vakantieGELUKJES!

Directeur Ann

P.S: Hangen jullie onze affiche van de opendeur op een zichtbare plaats aan het raam a.j.b.? Dank!